Veel mkb-bedrijven kwamen coronajaar 2020 goed door

Nederlandse mkb-ondernemingen zijn over het algemeen goed door het eerste deel van de coronacrisis heen gekomen. Dat stelt accountantsorganisatie SRA, die 6.600 jaarrekeningen van kleine en middelgrote bedrijven over 2020 bekeek. Een deel van de bedrijven presteerde goed en een ander deel maakte een flinke dip mee maar daarna ook een stevig herstel. Daarnaast was er een deel dat het zwaar had, maar de crisis mede kon doorkomen vanwege de steunmaatregelen van de overheid.

Ondanks de pandemie wisten de mkb’ers gemiddeld een kleine omzetstijging te boeken, van 0,6 procent. Dat was wel fors minder dan de 6 procent van het jaar ervoor. De detailhandel en de zorg zagen de inkomsten het meest toenemen, bij de autobranche en de horeca daalden de opbrengsten juist. Lees het hele artikel via Veel mkb-bedrijven kwamen coronajaar 2020 goed door | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: Nu.nl/ANP
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!