Rotterdam Shortsea Terminal te koop

Steinweg Handelsveem trekt zich terug uit de containeroverslag. Ze heeft het containeroverslagbedrijf Rotterdam Shortsea Terminals (RST), wat deel uit maakt van deze Rotterdamse organisatie, in de verkoop gezet.

Gisteren hebben de ongeveer 300 werknemers een brief ontvangen , waarin Steinweg ook zegt dat de werkgelegenheid niet in gevaar komt. Het besluit volgt kort op de benoeming van de heer Peter Pesselse in de top van het op- en overslagconcern Steinweg, dat goed is voor een omzet van bijna een miljard euro.

Uniport

De heer Pesselse was ook verantwoordelijk voor het containeroverslagbedrijf Uniport, dat begin dit jaar na jarenlange verliezen werd geliquideerd. Diens terminal in de Rotterdamse Waalhaven staat sindsdien leeg. Bij die operatie verloren zo’n 150 werknemers hun baan.

RST is veruit het grootste overslagbedrijf in de Rotterdamse shortsea-sector en heeft de afgelopen jaren fors uitgebreid op het terrein van de voormalige Home Terminal van ECT, dat volledig naar de Maasvlakte is verhuisd. Met het besluit om RST te verkopen, keert Steinweg in Rotterdam terug naar zijn roots. Dat is het, veelal langdurig, opslaan van gemakkelijke verhandelbare goederen, commodities in het jargon. De groep bezit, verspreid over zo’n tien locaties, in Rotterdam tientallen hectares aan vaak stokoude loodsen waar onder meer koffie, chemicaliën en aluminium vaak maandenlang, en soms jarenlang, in opslag liggen. Daarnaast heeft de groep onder meer een omvangrijke expeditie tak

Bron: Nieuwsblad Transport
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!