Nederlandse import van avocado’s stijgt naar recordhoogte in 2020

Nederlandse import van avocado’s stijgt naar recordhoogte in 2020

feb 15, 2021 Uncategorized by Frank

Nederland importeerde vorig jaar een recordhoeveelheid van 415 miljoen kilo avocado’s. Dat is 19 procent meer dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers die statistiekbureau CBS maandag bekendmaakte. De totale waarde van de invoer was vorig jaar voor het eerst hoger dan 1 miljard euro. Nederland is binnen Europa de grootste importeur van de groene vrucht.

Van de totale import is 9 procent (ongeveer 37 miljoen kilo) bestemd voor de Nederlandse markt. Dat maakt ons land tot een van de grootste afzetmarkten voor avocado’s binnen de EU. Per Nederlander was er vorig jaar 2,2 kilo aan avocado’s beschikbaar. Lees het heel artikel hier: Nederlandse import van avocado’s stijgt naar recordhoogte in 2020 | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: nu.nl
Foto: Pixabay.com

byFrank

Na het behalen van mijn MBO 4 opleiding Manager Havenlogistiek aan het Scheepvaart & Transport College kwam ik al vrij snel in de (logistieke) bemiddelingsbranche terecht. Het mooie aan mijn vak is het werken met en voor mensen. Een juiste match maakt mijn nog steeds erg blij! Inmiddels 19 jaar verder heb ik vele mensen naar een nieuwe (vaste) baan mogen begeleiden. Bij verschillende klanten ben ik inmiddels “kind aan huis” en is er een partnership ontstaan. Naast het bezoeken van bestaande als ook nieuwe opdrachtgevers zijn de contacten met opleiders zoals het Scheepvaart & Transport College voor mij ook erg belangrijk. Openheid en een no-nonsens manier van zaken doen, daar houd ik van. Van leerling tot en met Directeur binnen de logistieke sector, het team en ik zullen er alles aan doen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Laat ons netwerk voor jou werken!