Mosselseizoen van start, maar jongeren lopen er niet voor warm.

Mosselseizoen van start, maar jongeren lopen er niet voor warm.

In mosselhoofdstad Yerseke wordt woensdag de aftrap gegeven van het mosselseizoen, waarbij onder anderen topkok Sergio Herman en voetbalanalist Jan Boskamp aanwezig zijn. Hoewel Nederlanders jaarlijks maar liefst 10 miljoen kilo mosselen eten, heeft de sector een probleem. Jongeren laten de zeevrucht links liggen. Met negen ton EU-subsidie wil de mosselhandel daar wat aan doen.

Mosselen zijn in Nederland al decennialang populair. Gemiddeld koopt ongeveer een op de acht huishoudens weleens mosselen bij de visboer of de supermarkt. Lees het hele artikel via: Mosselseizoen van start, maar jongeren lopen er niet voor warm | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: Nu.nl/Tom van Gurp
Foto: Pixabay.com

byFrank

Na het behalen van mijn MBO 4 opleiding Manager Havenlogistiek aan het Scheepvaart & Transport College kwam ik al vrij snel in de (logistieke) bemiddelingsbranche terecht. Het mooie aan mijn vak is het werken met en voor mensen. Een juiste match maakt mijn nog steeds erg blij! Inmiddels 19 jaar verder heb ik vele mensen naar een nieuwe (vaste) baan mogen begeleiden. Bij verschillende klanten ben ik inmiddels “kind aan huis” en is er een partnership ontstaan. Naast het bezoeken van bestaande als ook nieuwe opdrachtgevers zijn de contacten met opleiders zoals het Scheepvaart & Transport College voor mij ook erg belangrijk. Openheid en een no-nonsens manier van zaken doen, daar houd ik van. Van leerling tot en met Directeur binnen de logistieke sector, het team en ik zullen er alles aan doen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Laat ons netwerk voor jou werken!