Miljarden euro’s aan oude kleine pensioenen worden bij elkaar geveegd

Veel werknemers die in het verleden bij een werkgever een beetje pensioen hebben opgebouwd en ergens anders zijn gaan werken, kunnen verwachten dat dit automatisch wordt bijgeschreven bij hun huidige pensioenuitvoerder. Het gaat om circa twee miljoen kleine pensioenen met een totale waarde van ruim 5 miljard euro, zo laat de Pensioenfederatie dinsdag weten.

Het gaat om pensioenen die voor 1 januari 2018 zijn opgebouwd. “Een klein pensioen is een uitkering tot 503,24 euro bruto per jaar”, aldus de Pensioenfederatie. De koepelorganisatie nam samen met het Verbond van Verzekeraars het initiatief om al het kleine grut uit het verleden automatisch over te dragen aan de huidige pensioenuitvoerder. Lees het hele artikel via: Miljarden euro’s aan oude kleine pensioenen worden bij elkaar geveegd | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!