KONINGSDAG 2021

27 april viert onze koning Willem-Alexander zijn verjaardag. Het is weer koningsdag, maar ook dit jaar is hij (helaas) weer anders, dan normaal. Tot 2020 waren het op deze feestelijke dag vooral markten, feesten, veel oranje, een heleboel bier, en een koninklijk bezoek aan een gemeente wat de klok sloeg. Dit jaar is er een aangepast programma. Dit is Koningsdag 2021!

In 2020, het eerste jaar van de Coronacrisism vierde iedereen Koningsdag thuis, zelfs de koning en zijn gezin zelf bleven in hun paleis. Dit jaar trekt de koninklijke familie naar Eindhoven en moeten de vele oranje fans nog wel thuisblijven. Wat gaat onze koninklijke familie deze dag allemaal ondernemen? Om 6.23 gaat op 27 april de zon op en zoals het er nu naar uitziet zal hij volop schijnen bij een temperatuur van ongeveer 14 graden. Vanaf 6.23 uur de vlag met wimpel worden gehesen. Vanaf 9.30 worden er op verschillende klokkenspellen door het hele land bekende vaderlandse liederen gespeeld, en om 10.00 zal het Wilhelmus gespeeld worden. Iedereen wordt opgeroepen om mee te zingen vanaf het balkon of vanuit eigen tuin, raam- of deuropening, zodat het volkslied door heel Nederland klinkt. Horen wij jullie morgenochtend ook? Om 16.30 wordt er landelijk getoast op de koning en dit is te volgen op de TV.


Koning Willem-Alexander mag dit jaar weer op stap. Hij, Koningin Máxima, en de drie prinsessen zullen het High Tech Campus in Eindhoven aandoen. Jammer genoeg zullen we het koninklijk gezin niet zien koekhappen en spijkerpoepen in Eindhoven. Zij zitten op de Campus in een studio, voor een twee uur durende live-uitzending. In die uitzending zal Brainport Eindhoven, een ‘broedplaats voor levensveranderende technologie’, zich presenteren aan de hand van het thema KennisMaken. De koning en koningin gaan in gesprek met designers en wetenschappers van de Brainport. In eerste instantie was het plan dat er meer leden van het koningshuis aanwezig zouden zijn, maar door de oplopende besmettingen blijven zij toch thuis. De live-uitzending is via de NOS te bekijken, op hun site en op televisie.

Is er dan helemaal geen feestje morgen? Jawel hoor! The Streamers (bestaande uit vele Nederlandse artiesten zoals Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie en Maan) zullen de Holland Tour op Koningsdag afsluiten met een optreden vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Uniek, want een popconcert van deze omvang heeft nog nooit eerder plaatsgevonden op het binnenplein van het Koninklijk Staldepartement op Paleis Noordeinde. Dit moetje zien….Het concert is voor iedereen gratis te bekijken en begint om 20:00 uur. Wellicht zien wij onze koning en koningin weer eens ouderwets dansen en zich vermaken. Wij kijken er naar uit!

FIJNE DAG ALLEMAAL!

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!