Banken zien tweedeling bij bedrijven groeien door aanhoudende lockdown.

De verschillen tussen bedrijven die tijdens de lockdown goed en slecht draaien, worden steeds groter, constateert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vrijdag. De vereniging ziet dat ondernemers die hard geraakt zijn door de pandemie, bijvoorbeeld de horeca en reissector, steeds minder krediet aanvragen. Het aantal bedrijven dat grotere leningen van meer dan 1 miljoen euro aangaat, groeit juist.

Daardoor wordt door bedrijven weliswaar steeds meer geld geleend, maar dat betekent niet dat het met de gehele economie ook beter gaat. Zo is het beeld bij bijvoorbeeld winkels, reisbureaus en restaurants “nog altijd niet rooskleurig”, zegt NVB-voorzitter Chris Buijink.

“Ondernemers in getroffen sectoren lijken minder krediet aan te vragen, omdat hun vooruitzichten onzeker zijn en zij nu geen extra schuld willen aangaan. Voor hen is het essentieel dat er snel duidelijkheid komt.” Lees het hele artikel via: Banken zien tweedeling bij bedrijven groeien door aanhoudende lockdown | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!