Banken zien tweedeling bij bedrijven groeien door aanhoudende lockdown.

Banken zien tweedeling bij bedrijven groeien door aanhoudende lockdown.

De verschillen tussen bedrijven die tijdens de lockdown goed en slecht draaien, worden steeds groter, constateert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vrijdag. De vereniging ziet dat ondernemers die hard geraakt zijn door de pandemie, bijvoorbeeld de horeca en reissector, steeds minder krediet aanvragen. Het aantal bedrijven dat grotere leningen van meer dan 1 miljoen euro aangaat, groeit juist.

Daardoor wordt door bedrijven weliswaar steeds meer geld geleend, maar dat betekent niet dat het met de gehele economie ook beter gaat. Zo is het beeld bij bijvoorbeeld winkels, reisbureaus en restaurants “nog altijd niet rooskleurig”, zegt NVB-voorzitter Chris Buijink.

“Ondernemers in getroffen sectoren lijken minder krediet aan te vragen, omdat hun vooruitzichten onzeker zijn en zij nu geen extra schuld willen aangaan. Voor hen is het essentieel dat er snel duidelijkheid komt.” Lees het hele artikel via: Banken zien tweedeling bij bedrijven groeien door aanhoudende lockdown | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bron tekst: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

byFrank

Na het behalen van mijn MBO 4 opleiding Manager Havenlogistiek aan het Scheepvaart & Transport College kwam ik al vrij snel in de (logistieke) bemiddelingsbranche terecht. Het mooie aan mijn vak is het werken met en voor mensen. Een juiste match maakt mijn nog steeds erg blij! Inmiddels 19 jaar verder heb ik vele mensen naar een nieuwe (vaste) baan mogen begeleiden. Bij verschillende klanten ben ik inmiddels “kind aan huis” en is er een partnership ontstaan. Naast het bezoeken van bestaande als ook nieuwe opdrachtgevers zijn de contacten met opleiders zoals het Scheepvaart & Transport College voor mij ook erg belangrijk. Openheid en een no-nonsens manier van zaken doen, daar houd ik van. Van leerling tot en met Directeur binnen de logistieke sector, het team en ik zullen er alles aan doen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Laat ons netwerk voor jou werken!