Werkloos door Corona, instromen in andere vakgebieden zit er veelal niet in.

Door de coronacrisis is de werkloosheid in Nederland in juni uitzonderlijk snel opgelopen. In mei was nog 3,6 procent van de beroepsbevolking werkloos, maar in juni liep dit al op naar 4,3 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is deze stijging ongekend. Op het reactie platform NUjij deelden meerdere nieuwe werklozen hun verhaal.

Lezer Julius is een van de Nederlanders die door de coronacrisis zijn baan is kwijtgeraakt. Hij besloot zich om te scholen tot softwareontwikkelaar, maar dit leidde niet tot een baan. “Nergens word je meer aangenomen, zelfs niet in deze sector waar een groot arbeidstekort is.” Hij kwam wel in aanmerking voor bootcamps met korte klaarstoomprogramma’s, waarbij bedrijven normaal gesproken staan te springen om jonge mensen het vak te leren. “Maar die bedrijven zijn nu schichtig geworden en nemen nu ook niemand meer aan”, aldus Julius.

Lees het gehele artikel via: https://www.nu.nl/economie/6065121/werkloos-door-corona-instromen-in-een-ander-veld-zit-er-niet-in.html

Brontekst: Nu.nl (Joppe Varkevisser)
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!