Kun jij je werk combineren met je leven?

Werken is gezond en goed voor je zelfvertrouwen en zelfrespect – althans, als het goéd gebeurt. Zo niet, dan geeft dat ellende: verminderde productiviteit, minder bevlogenheid, burn-out, je ongelukkiger voelen op het werk. Maar wat is dan precies ‘goed werken’?
Grip
Hierover verscheen onlangs het Betere Werk, een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Volgens de WRR bepalen drie factoren of je het goed hebt op je werk. Goed werk bestaat uit grip op geld, grip op het werk en grip op je leven.
Met ‘grip op geld’ wordt bedoeld: je werk moet voldoende betaald worden. In vergelijking met anderen moet je salaris fair zijn. Als je even niet kunt werken, moet daarvoor een vangnet zijn. Het liefst heb je voor je inkomen ook voor de langere termijn zekerheid. ‘Grip op werk’ houdt in dat je zelf mag bepalen over hoe je het werk uitvoert. Denk aan of je mag thuiswerken, of je mag beslissen over hoeveel of wanneer je werkt, of je steun krijgt van je baas en collega’s. De werkdruk moet goed te doen zijn. Het liefst heb je een mate van autonomie in je werk. 

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/we-moeten-ons-werk-kunnen-combineren-met-de-rest-van-ons-leven-in-plaats-van-andersom~a1597d4c/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!