Wat doet puzzelen met je brein?

Veel Nederlanders lijken het puzzelvirus te pakken te hebben. Legpuzzels van 1.500, 2.000 of 3.000 stukjes zijn niet aan te slepen, vertelt puzzelverkoper René van der Zweth. Maar wat doet puzzelen eigenlijk met je? Sinds 13 maart gaan de puzzels van Jan van Haasteren door het plafond, vertelt Jan van Haasteren-retailer René van der Zweth. “Het is het meervoudige van het normaal en het overtreft de kerst- en sinterklaasperiode. Inmiddels zijn de meeste puzzels tijdelijk uitverkocht. De leverancier kan de vraag gewoonweg niet meer aan.”

Wachttijden van zes tot acht weken

De magazijnen worden wekelijks gevuld, maar toch zijn er wachttijden van zes tot acht weken. Vooral de grotere legpuzzels winnen aan populariteit, ziet Van der Zweth. “1.500, 2.000, 3.000 stukjes. Die van 3.000 zijn de komende weken allemaal uitverkocht.”

Van der Zweth ziet de populariteit van legpuzzels de laatste twee jaar toenemen. “Mensen vinden het niet meer gek als je een puzzel aan het maken bent. Voorheen vonden we het vaak nog suf, maar het is het nieuwe breien of kleuren. Vroeger deed je het achter gesloten gordijnen, nu kan je het zeggen.”

Puzzelen is een sociale aangelegenheid

Maar zeker in deze quarantainetijd kan het volgens de verkoper ook juist een sociale aangelegenheid zijn. “Als je het met meerdere gezinsleden doet, kom je tot leuke gesprekken. Er is meer communicatie dan wanneer je naar de televisie kijkt. Zeker in deze tijd, wanneer er genoeg valt te bespreken over wat er allemaal nog te gebeuren staat.”

Lees verder: https://www.nu.nl/uit/6047764/legpuzzels-maken-dit-doet-puzzelen-met-je-brein.html

Bron: nu.nl
Foto: pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!