Vraag naar mondkapjes neemt toe i.v.m. strengere regels in de vakantielanden

Sinds de vakantie-uittocht over de grens weer is begonnen, hebben Nederlanders veel meer mondkapjes ingeslagen, blijkt vrijdag uit een rondgang van NU.nl. Mondkapjesverkopers zien de verkopen in juli flink stijgen ten opzichte van juni en wijzen naar vakanties over de grens als reden.

Drogisterijketens Kruidvat en Etos zeggen in juli meer mondkapjes verkocht te hebben en wijzen allebei naar de “vakantieboodschappen” als verklaring van de stijging. Kruidvat ziet zelfs een toename van de mondkapjesverkopen van 20 tot 25 procent ten opzichte van vorige maand. Met vakantieboodschappen verwijzen de ketens naar Nederlanders die nog snel een mondkapje scoren voordat ze de grens overgaan om vakantie te vieren. In Duitsland, België en Frankrijk, de populairste vakantiebestemmingen over de grens volgens het Nederlands Bureau Toerisme & Congressen (NBTC), zijn de mondkapjesregels strenger dan in Nederland. Lees het hele artikel via: https://www.nu.nl/economie/6066078/run-op-mondkapjes-door-strengere-regels-in-favoriete-vakantielanden.html

Bron tekst: Nu.nl (Douwe van Veen)
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!