Wanneer gaan vrachtwagens over op elektriciteit ?

Een beest. Zo noemde Tesla-oprichter Elon Musk de zeer opvallende elektrische vrachtwagen die hij graag op de markt wil brengen ooit. In 25 seconden kan de truck optrekken van nul naar honderd kilometer per uur, terwijl hij 36.000 kilo met zich meezeult. De Tesla ‘Semi’ kreeg bij de presentatie in november 2017 veel aandacht. Het ontwerp is spectaculair. Wie in de kogelvormige cabine plaatsneemt, heeft het gevoel een hogesnelheidstrein te besturen. De bestuurder zit opvallend genoeg ook in het midden.

Tesla te optimistisch
Het enige probleem is dat de truck nog wel op de markt moet komen. Tesla wilde de productie oorspronkelijk dit jaar beginnen, maar zoals gebruikelijk bij de onderneming was dat iets te optimistisch ingeschat. Nu mikt het op volgend jaar.

De vertraging is misschien wel exemplarisch voor de lastige markt voor elektrische vrachtwagens. Om het milieu te sparen zal het vervoer uiteindelijk grotendeels elektrisch gaan plaatsvinden, maar voor de overgang is tijd nodig. Veel tijd.

Lees verder: https://fd.nl/ondernemen/1318779/elektrische-vrachtwagen-ploetert-nog-tien-jaar-voort#sluiten

Bron: FD.nl
Foto: Pixabay

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!