Thuis werken voor gevorderden

Week vijf van de coronamaatregelen. Je wordt er zo onderhand een pro in, dat thuiswerken. Je weet inmiddels dat je je voor videobellen vanuit huis moeten aankleden, in ieder geval vanaf je middel. Je laat je niet meer onderbreken door schreeuwende peuters aan de andere kant van de lijn. Je bent zelfs gewend geraakt aan een live webcam-beeld van onszelf in het scherm. Je concentratievermogen groeit zienderogen. De eerste online vrijdagmiddagborrel is achter de rug. Het is nog steeds niet ideaal, maar wir schaffen das.
Productiviteit 
Vorige week bleek uit onderzoek van TNO dat we het thuiswerken steeds meer onder de knie krijgen. Gaven we onszelf een paar weken geleden nog rapportcijfer 4 voor onze productiviteit, inmiddels stijgt dat tot een dikke 5. We lijken dus wat te wennen aan de nieuwe situatie. Er zijn zelfs mensen die het juist préttiger vinden werken dan op kantoor. Die mensen zien zichzelf na corona wel (deels) thuis blijven werken, als het mag. Ook van het beeldbellen beginnen we voordelen te zien: twee uur filerijden om een uurtje te overleggen over productiecijfers is in de toekomst wellicht niet meer nodig. Beter voor het milieu én voor je geestelijke rust: laten we dat er vooral in houden.
 
Toch bevalt het niet iedereen. Vooral jongeren en mensen met jonge gezinnen valt het thuiswerken zwaar, blijkt uit het onderzoek. De eerste groep omdat met het thuiswerken een belangrijke sociale component van het werken wegvalt. De tweede omdat werken, zorgen en onderwijzen tegelijk eigenlijk niet blijkt te kunnen. Je kunt je aandacht maar op één ding tegelijk richten, en je kroost is meestal niet goed in wachten.

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/tips-voor-wie-het-thuiswerken-zwaar-valt-je-hoofd-kan-niet-altijd-aan-staan~a58e47ba/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!