Steeds minder kinderen in Nederland

Vrouwen in Nederland krijgen de laatste jaren steeds minder kinderen en dat is niet meer alleen te wijten aan economische malaise, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Doordat vrouwen langer studeren en meer flexwerken daalt het kindertal.

In 2010 werden er 184.000 kinderen geboren. In 2018 waren dat er nog 169.000, blijkt uit recente cijfers. Het gemiddelde aantal kinderen per vrouw daalde in dezelfde periode van 1,8 naar 1,59. Dat is volgens het CBS het laagste aantal sinds 1997. Voorheen werd een laag kindertal volgens het bureau altijd verklaard door economische ontwikkelingen. “Tijdens en vlak na een economische recessie worden doorgaans minder kinderen geboren dan in tijden van hoogconjunctuur”, schrijft het CBS. Maar in 2018 groeide de Nederlandse economie alweer een paar jaar, terwijl het aantal kinderen dat we kregen gewoon verder daalde. Een slechte economie kan dus niet de volledige verklaring zijn, aldus het CBS. Het bureau wijst wel op twee andere ontwikkelingen die het lage kindertal mogelijk verklaren. Ten eerste volgen steeds meer twintigers een hbo- of universitaire opleiding.

Lees het gehele artikel hier: https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/we-krijgen-steeds-minder-kinderen-studie-en-flexwerk-zitten-in-de-weg/ar-BB17dVb2?ocid=msedgdhp

Bron tekst: RTL Nieuws
Foto: Pixabay.com/ Regina Petkovic

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!