Solliciteren via online videogames en videogesprekken steeds hipper!

De tijd dat je met klamme handjes en in je netste pak of meest flatterende jurk jezelf moest zien te verkopen aan je toekomstige werkgever is voorbij. Unilever, met 169.000 medewerkers een van de grootste werkgevers wereldwijd, selecteert personeel voortaan via onlinegames en videogesprekken. Gevolg: het aantal vrouwen is gestegen naar meer dan 50 procent.
Elk jaar kloppen bij Unilever, het moederbedrijf achter merken als Lipton, Dove en Axe, wereldwijd zo’n 250.000 pas afgestudeerden aan. Die allemaal screenen en beoordelen was telkens een gigantisch karwei. Dat moest sneller, efficiënter en ook eerlijker kunnen, vonden ze bij Unilever. De oplossing vonden ze, zoals wel vaker tegenwoordig, bij technologie.

Video-interview 
Solliciteren bij Unilever doe je voortaan via een onlineformulier dat je aan je LinkedIn-profiel kunt koppelen. Wie de eerste ronde overleeft, wordt uitgenodigd om online een aantal spelletjes te spelen die inzicht moeten geven in het potentieel van de kandidaat en moeten nagaan in hoeverre de sollicitant past bij de waarden en doelen van Unilever als bedrijf. De overblijvers worden onderworpen aan een video-interview. Enkel de gelukkigen die dan nog overblijven mogen ook fysiek kennis maken met het bedrijf.
,,Die digitalisering van het sollicitatieproces is een logische stap”, vertelt Annefleur Kylstra, talent acquisition specialist bij Unilever. ,,Jonge mensen zijn opgegroeid in een digitale wereld en ‘leven’ steeds meer online. Wij spelen hiermee in op hun wensen en behoeftes.” Het selectieproces verloopt ook sneller en gestroomlijnder. ,,Er is minder tijd, en dus geld, nodig om recruiters de aanmeldingen handmatig te laten beoordelen”, legt Kylstra uit. En misschien nog belangrijker, door het schrappen van de menselijke factor wordt ook de vaak onbewuste voorkeur voor een bepaalde kandidaat vermeden. ,,Wij zijn er dan ook van overtuigd dat digitaal de toekomst is.”

Lees verder:  https://www.ad.nl/ad-werkt/unilever-kijkt-niet-meer-naar-cv-en-plots-is-de-helft-van-het-aantal-managers-vrouw-br~a4fd6b16/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!