Rotterdamse bedrijven moeten veel meer samenwerken

Met de opkomst van havens in Zuid- en Oost-Europa is het belangrijker dan ooit om als havenbedrijfsleven in Rotterdam samen te werken. ‘Alle losse clubjes moeten meer samen optrekken. Maak elkaar sterk’, zegt Menno Huijs, programmamanager bij gemeente Rotterdam en aanjager van het regionale netwerk dat zich tot doel stelt om Rotterdam dé Maritime Capital of Europe te laten zijn.

Al ruim twintig jaar houdt Huijs zich bezig met de mainports van Nederland. ‘Vanuit de TU Delft heb ik onderzoek gedaan naar Schiphol. Als expert luchtvaart mag ik me in mijn vrije tijd nog af en toe met het debat over de toekomst van de luchtvaart in Nederland bemoeien’, lacht Huijs. In 2010 werd de programmamanager gevraagd om aan de slag te gaan bij de gemeente Rotterdam. ‘Van het vliegveld ging ik naar de haven. Vanaf dag 1 heb ik me beziggehouden met de ontwikkeling van de maritieme tak binnen de gemeente. Hier was sinds de verzelfstandiging van het Havenbedrijf Rotterdam in 2004 weinig meer aan gedaan. Als buitenstaander vond ik dat wel vreemd, want heel veel van de haven raakt de stad en andersom. Door de jaren heen leek er een soort onzichtbare muur te zijn ontstaan tussen de havenregio en de stad, waarbij de stad dacht dat het Havenbedrijf wel alleen garant kon staan voor een groeiende haveneconomie. We begrijpen inmiddels dat we die muur moeten doorbreken als we over 20 jaar meer willen zijn dan een haven die containers doorvoert naar het achterland.’

Voor het gehele artikel: https://www.mainport.com/2019/10/30/rotterdamse-bedrijven-moeten-veel-meer-samenwerken/

Bron tekst: Mainport/Kim van Dijk
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!