Planten op kantoor zorgen voor minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Het is een suggestief woord: kantoortuin. Voor je geestesoog zie je een urban jungle vol employees die zich met een machete door de lianen een weg naar de kopieermachine banen. De werkelijkheid stelt teleur. Laatst was ik op de feestmiddag die deze site zijn freelancers aanbood. In deze kantoortuin nauwelijks een plant te bekennen. Het was een urban desert.
We weten dat planten voor een gezonde werkomgeving zorgen, maar ernaar handelen – ho maar. In het gunstigste geval sluiten we een contract met een interieurbeplanter onder het motto ‘breng maar wat’. En dat gebeurt. Een leasecontract wordt getekend en er verschijnt een allegaartje aan hydroplanten. Die staan in een pot vol gepofte kleikorrels die sprekend op de keutels van een reuzenluiaard lijken. Een metertje houdt de waterstanden bij.

Leasefirma
Die hydrokorrels zou je kunnen maskeren met een laagje glanzende kiezels; je zou een beplantingsplan kunnen maken, desnoods aan de hand van een thema als ‘Amazone’ of ‘Ons Indië’. Zo’n plantenleasefirma moet wel worden aangestuurd. Neem geen genoegen met die eeuwige Ficus Benjamina die overal zijn dorre blad laat vallen.

Nog mooier zou het zijn als de werknemers hun eigen plant konden adopteren. De tijd waarin iedereen zijn sigarettenpeuk in de sierpotten doofde is voorbij, maar nog steeds komt er soms scheut thee of koffie in de gepofte kleikeutels terecht. En waar de verantwoordelijkheid elders ligt, is de plant het slachtoffer. Je zou zelfs planten in echte grond kunnen laten groeien.
De interieurbeplanter heeft een beperkt arsenaal, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Waarom geen citroengras in de vensterbank geteeld, of gember waarvan iedereen naar hartelust kan oogsten? Of waarom geen ‘vergeten kamerplanten’ weer in ere hersteld, zoals de weelderige kamerlinde of de niet dood te krijgen aspidistra?
Niet iedereen heeft groene vingers, en dat hoeft ook niet. En niet iedere plant is een blijvertje, maar er zijn er toch aardig wat die lastig dood te krijgen zijn.

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/niet-kapot-te-krijgen-dit-zijn-de-vijf-beste-planten-voor-op-kantoor~ab839356/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!