Ontslag nemen?

De beslissing is gevallen. Je hebt een nieuwe baan gevonden en je gaat je ontslag indienen bij je werkgever. Uit enthousiasme voor je nieuwe functie kan je de ontslagetiquette uit het oog verliezen. Toch is op de juiste manier vertrekken echt wel belangrijk. Deze vijf dingen kun je daarom beter niet doen als je weg gaat.

1. Je werkgever of leidinggevende niet als eerste inlichten
Uiteraard is het zo dat je partner, je gezin of beste vrienden al van je switch op de hoogte zijn, nog voor je het op het werk hebt verteld. Dat is normaal. Maar op de werkvloer zelf is het ‘not done’ om bij je collega’s, klanten of leveranciers te laten vallen dat je er binnenkort niet meer zal zijn, nog voor je met je leidinggevende of werkgever hebt gesproken. Hij of zij heeft je in dienst genomen en dan is het wel zo netjes om eerst op dat niveau de beëindiging van de samenwerking te regelen. Bovendien loop je zo niet het risico dat je baas het van iemand anders moet horen en vervolgens gepikeerd raakt.

2. Opscheppen over je nieuwe baan
Wie van baan verandert, heeft daar doorgaans zijn redenen voor. Slecht management, te weinig loon, te weinig flexibiliteit… Hoe blij je ook mag zijn met je nieuwe baan en de betere voorwaarden die je daar krijgt, je kan het echt niet maken om dat nog even in te wrijven bij de collega’s die je op je oude werkplek achterlaat. 

3. Je negatief uitlaten over je baas of collega’s
Het is ook niet de bedoeling dat je je tijdens je opzegtermijn rancuneus opstelt tegenover de collega’s en leidinggevende die je binnenkort achter gaat laten. Zijn er conflicten gaande, hou die dan tussen jou en de persoon in kwestie. Het heeft geen zin om je beklag te doen bij andere collega’s en al zeker niet bij externen. Met deze instelling kan je een zeer negatieve indruk maken.

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/zelf-ontslag-nemen-dit-zijn-de-vijf-grootste-fouten-die-je-kunt-maken~a02d0108/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!