Omzet bij slagerijen en groenteboeren aanzienlijk toegenomen

Het gaat door de coronacrisis goed met lokale speciaalzaken. Slagerijen, bakkerijen en groenteboeren hebben hun omzet in de afgelopen maanden met soms wel tientallen procenten zien oplopen, blijkt maandag uit cijfers van GfK die de NOS opvroeg.

Uit de cijfers, waarvoor tienduizend huishoudens werden ondervraagd, blijkt dat groenteboeren hun omzet in het tweede kwartaal met 40 procent zagen stijgen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. Bij slagerijen steeg de omzet met 36 procent en bij bakkerijen met 16 procent. In totaal gaat het om zo’n 55 miljoen euro extra omzet voor de speciaalzaken. Volgens onderzoeker Joop Holla hangt die omzetstijging samen met de coronacrisis. “We konden tijdelijk niet buiten de deur eten, waardoor het belangrijker werd om thuis te genieten”, zegt hij tegen NU.nl. “En er waren veel initiatieven om bij lokale ondernemers te kopen. Dat speelt ook een rol.” Lees get hele artikel verder via: https://www.nu.nl/economie/6068314/slagerijen-en-groenteboeren-zien-omzet-enorm-stijgen-door-coronacrisis.html

Bron tekst: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!