Meer verlof voor ouders met kinderen? Wat vind jij?

Werknemers met kinderen zouden meer vakantiedagen moeten krijgen dan hun kinderloze collega’s. Dat vindt 27 procent van de werkende Nederlanders, blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Brunel. Meer dan een derde van de ondervraagden zou ook een deel van zijn salaris afstaan om meer vakantiedagen te ‘kopen’.
Het onderzoek is gebaseerd op een steekproef onder 1650 Nederlandse sollicitanten van 18 jaar of ouder. Uit de steekproef blijkt verder dat vooral mannen voorstander zijn van meer vakantiedagen voor werknemers met kinderen: namelijk een derde van de ondervraagde mannen. Onder vrouwelijke ondervraagden is dat percentage 23 procent. De resultaten laten volgens Brunel zien dat er onder een aanzienlijk gedeelte van de werkende ouders behoefte is aan (extra) vrije tijd.

Arbeidspsycholoog Tjeerd Jorritsma ziet wel heil in het idee van extra verlof voor vaders en moeders. ,,Het zou goed zijn als ouders ruimte kregen om flexibeler met werktijden om te gaan.’’
Niet betaald
Jorritsma, zelf kinderloos, kan zich overigens voorstellen dat werknemers zonder nageslacht het daar niet mee eens zijn. ,,Die denken natuurlijk: jij kiest voor het ouderschap, waarom zou je dan recht hebben op meer verlof dan ik? Maar het hoeft geen betaald verlof te zijn. Een wat flexibelere omgang met onbetaald ouderschapsverlof zou al een hoop schelen voor ouders. Op de lange termijn heb je een veel tevredener werknemer. Dat is voor iedereen gunstig, ook voor de kinderloze collega’s.’’

Lees verder:  https://www.ad.nl/ad-werkt/meer-verlof-voor-werknemers-met-kinderen-goed-idee-of-niet~a0f0e7d1/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!