Drankjes op het terras flink duurder geworden

Een rondje van 2 koffie, 2 fris, 2 bier en 2 rosé kost op een terras in Amsterdam gemiddeld 27,05 euro. Daarmee is de hoofdstad opnieuw de duurste stad om een terrasje te pakken. In Zwolle doe je dat het goedkoopst.

In Amsterdam steeg de prijs voor een rondje met bijna 8 procent, blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Gemiddeld ben je in de hoofdstad 3,40 euro per drankje kwijt.

Amsterdam vijf jaar koploper

Amsterdam is voor het vijfde jaar op rij het duurste. De prijzen liggen er 16 procent hoger dan het landelijke gemiddelde. Volgens het adviesbureau is dat niet verrassend, omdat de vastgoed- en huurprijzen in Amsterdam ook fors hoger zijn dan elders en dat moet worden terugverdiend door horecaondernemers. Den Haag staat op plek twee, gevolgd door Haarlem en Den Bosch. Zoetermeer steeg vier plekken en completeert de top-5. Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland. Een rondje in de Hanzestad kost gemiddeld 21,88 euro.

Landelijk steeg de prijs voor een rondje gemiddeld met 3,1 procent naar 23,35 euro, mede als gevolg van de verhoging van het btw-tarief. Volgens de onderzoekers valt dat mee in vergelijking met bijvoorbeeld de prijzen in supermarkten, die met 3,8 procent zijn gestegen.

Bron tekst: RTL Z/ANP
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!