Financiële sector gaat flexwerkers ‘gelijkwaardiger’ behandelen

De financiële sector wil de positie van flexibele krachten verbeteren door hen gelijkwaardiger te gaan behandelen, schrijft Het Financiële Dagblad (FD) dinsdag. Verzekeraar Achmea, vakbond De Unie, ING, Nationale Nederlanden, ASR, VGZ en de twee vakbonden FNV Finance en CNV Vakmensen ondertekenen dinsdagmiddag een zogenoemde werkcode die dit moet gaan bewerkstelligen.

De verandering zal gaan gelden voor zo’n tienduizend flexkrachten en zzp’ers. In november voegden architectenbureaus freelancers al toe aan hun cao en ze legden vast dat flexwerkers dezelfde rechten krijgen als collega’s in vaste dienst. De financiële sector is daarmee de tweede die in korte tijd meer rechten voor flexwerkers vastlegt.

Interessante ontwikkelingen voor de flexwerkers en ZZP’ers. Lees verder: https://www.nu.nl/economie/6016678/financiele-sector-gaat-flexwerkers-gelijkwaardiger-behandelen.html

Bron tekst: nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!