Enorme verkeerschaos door slechte staat tunnels, bruggen en viaducten

Er moet veel meer onderhoud worden gepleegd aan bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Dat staat in een brief die Bouwend Nederland samen met de ANWB, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en EVOFenedex vandaag stuurt aan de Tweede Kamer.

Sommige plekken kunnen zo onveilig worden, dat hele snelwegen of provinciale wegen afgesloten zouden kunnen worden, schrijft Bouwend Nederland. “De overlast en kosten door een onverwachte afsluiting van bijvoorbeeld de Moerdijkbrug, Ketelbrug en Haringvlietbrug zijn enorm.”

Filerecords
“De doorstroming naar het achterland wordt ernstig belemmerd en steden raken onbereikbaar”, gaat Bouwend Nederland verder. “Filerecords liggen op de loer.” Bouwend Nederland baseert zich op een onderzoek van advies- en ingenieursbureau SWECO. Bouwend Nederland zou graag zien dat de zomer wordt gebruikt om onderhoud te doen. Maar dat gebeurt te weinig. “De minister benut opnieuw de komende verkeersluwe periode onvoldoende. Een duidelijke en snelle agenda voor de onderhouds- en vervangingswerkzaamheden is noodzakelijk.”

Bron: RTL nieuws
Foto: Pexels.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!