Vertrouwen in de EU hoger bij jongeren, dan bij ouderen

Nederlandse jongeren (15 tot 25 jaar) hebben relatief veel vertrouwen in de Europese Unie: meer dan 70 procent. Met het oplopen van de leeftijd daalt dat percentage. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vrijdag.

Van degenen tussen de 65 en 75 jaar heeft nog maar een derde vertrouwen in de EU. Gemiddeld heeft 45 procent van de Nederlanders vertrouwen in de EU. Aan het begin van dit jaar was iets meer dan de helft van de kiesgerechtigden in Nederland vijftig jaar of ouder. Bijna een kwart is 65 of ouder. Een kleine 8 procent mag voor het eerst stemmen voor de Europese verkiezingen. Van de 13,5 miljoen kiesgerechtigden in Nederland heeft 3,6 procent – bijna een half miljoen mensen – niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een paspoort van een ander EU-land. Het gaat daarbij vooral om Polen (24 procent), op ruime afstand gevolgd door Duitsers (14 procent) en Britten (9 procent). Zij vallen hoofdzakelijk in de leeftijdscategorie dertig tot veertig jaar.

 

Bron: Nu.nl/ANP
Foto: Pixabay

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!