Heb jij te weinig tijd voor je werk?

Misschien ken je het wel: je bent vol goede plannen de dag begonnen en hebt een mooie planning opgesteld. Maar om 9.15 uur verschijnt er een collega aan je bureau die reuze dringend je hulp nodig heeft. Eenmaal weer terug bij je scherm zie je twee nieuwe mails, waaronder een van je baas die direct actie vereist. Heb je daarmee afgerekend, zit je mailbox alweer vol met nieuwe taken. Voor je het weet ben je alleen nog maar reactief aan het werken, hobbel je genadeloos achter de zaken aan en kan je hele planning in de prullenmand. En ondertussen bouwt de stress zich op: wanneer ga je nu in ’s hemelsnaam al dat geplande werk afkrijgen?
Buffer inbouwen
Wat gaat hier mis? Misschien ben je een tikkeltje té bereikbaar voor storende factoren – een beetje onbereikbaar zijn kan bepaald geen kwaad, dat geldt voor je liefdesleven maar ook voor je werk. Maar er speelt ook nog iets anders: je hebt geen buffer ingebouwd. Je bent ervan uitgegaan dat jij je dag helemaal vol kunt plannen zonder daarbij rekening te houden met ‘wat verder nog ter tafel komt’.
Een werkdag is maar tot op zekere hoogte te plannen. Net als in het gewone leven komen er nu eenmaal dingen tussendoor die je niet kunt voorzien. Dan dien je natuurlijk wel de flexibiliteit te hebben om hier adequaat op te reageren. En dat begint met de tijd vrijmaken om brandjes te blussen.

Lees meer: https://www.ad.nl/ad-werkt/altijd-te-weinig-tijd-voor-je-werk-volg-de-70-30-regel~acc5997e/

Bron: AD.nl
Foto:

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!