Moet je altijd maar werken?

‘Dat we altijd kúnnen werken, hoeft niet te betekenen dat we het altijd maar moéten’
Psycholoog Thijs Launspach is stress-expert en auteur van het boek Fokking Druk. Zijn advies voor de werkende medemens? Relax! Iedere week geeft Thijs daarom tips om jouw werkdag stressvrij te houden.
Een negen-tot-vijf-mentaliteit, we gruwen er tegenwoordig van. Sterker nog, we waarschuwen ertegen in vacatureteksten en functiebeschrijvingen. We willen tegenwoordig ‘sterke teamplayers’ die ‘out of the box durven denken’ en zich voor ‘110% inzetten’. En dat inzetten, die commitment, dat laat je zien binnen kantoortijd maar ook daarbuiten.

Uit Brits onderzoek blijkt dat mensen tegenwoordig meer werkuren maken dan voorheen. In de afgelopen decennia is de gemiddelde werkdag met 23 procent gegroeid, van 7,5 naar 9,5 uur. Nu is de Britse situatie niet helemaal vergelijkbaar met de Nederlandse – wij zijn kampioen part-time werken – maar ook bij ons is deze trend zichtbaar.

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/dat-we-altijd-kunnen-werken-hoeft-niet-te-betekenen-dat-we-het-altijd-maar-moeten~ae56d5e9/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!