Wat maakt jou een gelukkige werknemer?

‘Gelukkige werknemers zien zichzelf als beter dan de rest’. Het is de Week van het Werkgeluk. Maar wat maakt ons nu echt gelukkig op het werk? Om dat te achterhalen, is het Werkgelukonderzoek 2019 uitgevoerd. Wat in ieder geval geluksverhogend lijkt: jezelf als ‘beter’ zien dan de rest van het bedrijf.

Voor het Werkgelukonderzoek, uitgevoerd door de MonitorGroep, HappyOffice en Gelukkig Werken Academie, zijn 1009 Nederlandse werknemers ondervraagd, representatief voor werkend Nederland. Wat blijkt? We hebben het op ons werk aardig naar ons zin: ons werkgeluk geven we een gemiddeld rapportcijfer 7,2.
Zelfverheerlijking
Opvallend is dat 81 procent van de werknemers vindt dat ze zelf veel gedaan krijgen op een dag. De organisatie in het algemeen bestempelen ze echter als minder efficiënt: slechts 53 procent vindt de organisatie efficiënt te werk gaan. Hetzelfde geldt voor inzet. Het merendeel van de werknemers vindt zijn eigen inzet een verschil maken op het werk (77 procent). Maar als wordt gevraagd of er binnen de organisatie over het algemeen hard wordt gewerkt, zijn werknemers minder overtuigd (61 procent vindt van wel).

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/gelukkige-werknemers-zien-zichzelf-als-beter-dan-de-rest~a9436ee8/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!