‘Nu de finale! En die kunnen we ook echt winnen’

Zelfs een klein kwartiertje na het laatste fluitsignaal in Lyon besefte Sarina Wiegman nog steeds niet dat Oranje zondag in de finale van het WK staat.
,,Dat gaat misschien wel een halfjaar duren’’, knipoogde de bondscoach in een eerste reactie. Toen ze kort erna nog eens naar gevraagd werd, daalde het besef wel in. ,,

Dit team vertrouwt gewoon steeds op zijn kwaliteit. Toen we twee jaar geleden Europees kampioen werden, voelde dat onwerkelijk. Net als nu was de kans klein op een prijs.
Dat hebben we voor het WK nog gezegd, maar nu staan we in de finale! En die kunnen we ook echt winnen. Maar nu gaan we even feestvieren en daarna heel hard uitrusten.”

Wiegman roemde nog maar eens de eenheid binnen haar WK-selectie. We zijn gewoon een vechtmachine. Er zit een enorme drive in dit team. Als je als team functioneert, kun je meer.
En dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander. Dan kun je van iedereen winnen. Dat zag je in deze wedstrijd ook weer. Er werd bij ons gestreden voor elke meter.
Alles deden we samen. In de eerste helft hadden we het nog hartstikke moeilijk. Maar na verloop van tijd kregen we meer grip. We hebben ons echt in de wedstrijd geknokt.”
Wiegman wist in de spannende verlenging het overzicht te behouden. ,,Ik ben rustig en koel gebleven, ik weet ook niet hoe dat komt. Ik weet gewoon dat je tot het laatste fluitsignaal nooit helemaal zeker bent bij zo’n stand. Je moet altijd alert blijven.”

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!