Tien spraakmakende ontslagzaken op een rijtje, terecht of niet?

Terecht of niet? Oordeel zelf over de tien meest spraakmakende ontslagzaken van dit jaar
Van een directeur die een vrouwelijke manager vraagt een banaan in haar mond te stoppen tot een kraanmachinist die een boom laat vallen op de voet van zijn collega. In 2019 speelden er flink wat bijzondere ontslagzaken.

1. Kraammachinist laat boom vallen op voet collega
Een ervaren kraanmachinist die een sneeuwbal tegen zijn cabineruit krijgt laat een boomstam uit zijn grijper vallen. Die boom valt bovenop de voet van de collega die de sneeuwbal gooide. Hij moet vijf tenen en een deel van zijn voet laten amputeren. Ongelukkige omstandigheden? De rechter vindt de verklaring van de kraanmachinist ongeloofwaardig en het ontslag op staande voet is terecht, zo luidt het oordeel.

2. Directeur laat bedrijf voor 1,6 miljoen euro aan privé-uitgaven betalen
Privéreizen naar Parijs, Malaga en Marbella, luxueuze dinertjes, mobiele telefoons, tassen en koffers en het tuinonderhoud van zijn eigen tuin: een directeur van een internationaal concern declareerde er flink op los. Pas na de benoeming van een mededirecteur komt het bedrijf achter de grootschalige fraude en wordt de directeur op staande voet ontslagen. De rechter veroordeelt de directeur bovendien tot terugbetaling van een bedrag van 1,6 miljoen euro.

3. Directeur vraagt medewerkster op suggestieve wijze een banaan in haar mond te stoppen
Een topman van een bedrijf uit Beesd (provincie Gelderland) wordt ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag tegenover een medewerker. Tijdens een teametentje in Utrecht sommeerde hij de vrouw een gebakken banaan op suggestieve wijze in haar mond te nemen en maande hij collega’s het voorval te filmen. 
Vanwege zijn lange en onberispelijke staat van dienst, de spijt die hij betuigd heeft en extreme privéomstandigheden waarin hij op dat moment verkeerde kent de rechter hem nog wel iets meer dan de helft van de transitievergoeding toe (150.000 euro bruto).

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/terecht-of-niet-oordeel-zelf-over-de-tien-meest-spraakmakende-ontslagzaken-van-dit-jaar~accacfae/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!