Zorgen bij zelfstandige ondernemers door opkomst flexbemiddelaars

De opkomst van flexmakelaars en contractbemiddelaars leidt tot zorgen bij zelfstandige ondernemers, zeggen belangenverenigingen voor zzp’ers maandag in Het Financieele Dagblad (FD). Naar schatting worden in Nederland zo’n 150.000 zzp’ers via deze zogeheten ‘brokers’ ingehuurd door bedrijven. Deze brokers nemen de administratie, facturering en aansprakelijkheidsrisico’s over van bedrijven.


“De toegevoegde waarde van deze schakel in de flexketen is veelal nul, en de partijen voelen geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Denis Maessen van Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) in het FD. Volgens Maessen zijn bedrijven er alleen maar op uit om ondernemersrisico’s zoals ziekte te verlagen en zzp-tarieven omlaag te brengen.

Lees verder… https://www.nu.nl/economie/5983219/opkomst-flexbemiddelaars-leidt-tot-zorgen-bij-zelfstandig-ondernemers.html

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!