Oranjevrouwen rekenen op zware kwartfinale tegen ´totaal anders` Italië

De Oranjevrouwen zijn onder de indruk van het spel dit WK van Italië, dat zaterdag in Valenciennes tegenstander is in de kwartfinales. Vivianne Miedema en Jackie Groenen rekenen op een zware wedstrijd, ook als staat ‘Le Azzurre’ veel lager op de FIFA-ranking.


“Ik heb bijna alles van Italië gezien dit WK en vind ze goed spelen”, aldus Miedema, die zelfs in de uren voor de achtste finale van Oranje dinsdag tegen Japan (2-1-winst) de wedstrijd van de Italianen tegen China keek. Ze zag de ploeg van bondscoach Milena Bertolini met 2-0 winnen.

“Tegen China ging het op en neer”, vervolgt Miedema. “Daar moeten wij niet in meegaan. We moeten juist rust hebben aan de bal en als dat lukt maken we zeker een goede kans om Italië te verslaan.”

 
Ook Groenen heeft de wedstrijden van Italië gevolgd. “Ik vind ze erg leuk spelen, ze zijn technisch vaardig”, vertelt de middenvelder, die met Oranje voor het eerst dit WK een Europese ploeg treft. “Het is weer een land dat totaal anders dan onze eerdere tegenstanders dit WK. Na Azië, Afrika, Noord-Amerika en Oceanië is het nu Europa. Het is dus heel letterlijk een WK voor ons.”

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!