Stage misbruik ligt op de loer

We kampen met personeelstekorten in vrijwel alle beroepsgroepen, maar stagiairs zijn goedkoop, willen werken en vooral geen studievertraging oplopen. Stagemisbruik ligt daardoor op de loer, denkt FNV. De vakbond opende een meldpunt om de problemen in kaart te brengen.

Een stage moet gericht zijn op leren en niet op productie en winst. De Inspectie SZW controleert of een stagiair gewoon werk of stagewerk doet en kan de werkgever een boete geven als sprake is van stagemisbruik.

Maar leerlingen en stagiairs zijn meestal geen vakbondsleden en dus komen de klachten vaak alleen terecht bij de scholen. “Die zullen dan misschien besluiten om niet meer met het bedrijf samen te werken, maar dat is geen echte oplossing. Dus nu kijken we hoe erg dit leeft”, aldus een woordvoerder van FNV. “Er zijn nu al meer meldingen binnengekomen dan we hadden verwacht en dus houden we het meldpunt langer open: tot januari.” Sinds 3 november kan stagemisbruik bij het meldpunt gemeld worden.

Lees verder: https://www.nu.nl/werk/6015030/stagemisbruik-het-bedrijf-had-consequent-vijf-gratis-werknemers.html

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!