Prestatie druk hoog bij studenten

Studenten zijn druk: naast het binnenhalen van studiepunten, zijn er vaak ook nog bijbaantjes of commissies. En dat kan leiden tot stress, of zelfs een burn-out. Een op de vier studenten heeft zelfs last van burn-outklachten. Dat bleek vorig jaar al uit een onderzoek van Hogeschool Windesheim onder 3134 studenten. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat prestatiedruk een belangrijke rol speelt.
Dat ziet ook voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg, Kees Gillesse: ,,De arbeidsmarkt vraagt steeds meer van mensen. Daar worden studenten ook al mee geconfronteerd. Bestuursjaren, nuttige bijbaantjes en verschillende stages lijken tegenwoordig wel de norm en noodzakelijk om te slagen in een carrière.’’

Stressvol studentenleven
Maar, als je die burn-out klachten niet goed aanpakt, zou je daar weer last van kunnen krijgen als je na je studie aan een eerste baan begint. In deze fase van het leven loopt de druk namelijk vaak erg hoog op. Studenten hebben veel zorgen over de toekomst, over het vinden van de juiste baan, een koopwoning, het kunnen betalen van een hypotheek. ,,Het is echt een pressure cooker, de druk loopt op’’, ziet Gillesse. 

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/bestuursjaren-bijbaantjes-en-stages-lijken-de-norm-om-te-slagen-in-een-carriere~ac8832cd/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!