13 % meer reizigers met de trein de grens over gestoken.

In de maanden juni, juli en augustus stapten bijna 917.000 mensen in een trein om de grens over te gaan. Dat is een groei van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt NS International donderdag.

De gemiddelde stijging van het internationale treinverkeer was voor de NS de grootste ooit in de zomermaanden. In 2018 bedroeg de groei in de zomer 10 procent, terwijl het jaar daarvoor sprake was van 6,4 procent meer reizigers.
De intercity naar Berlijn was met 19 procent meer passagiers de grootste stijger, naar Brussel nam het internationale passagiersaantal met 11 procent toe.
 
Volgens de NS komt de groeiende populariteit enerzijds doordat de internationale verbindingen uitgebreid zijn en de reistijden op trajecten verkort zijn. Zo ben je sneller in Brussel en is de capaciteit van de Thalys uitgebreid. Die heeft met Disneyland Paris bovendien een nieuwe bestemming gekregen. 

Lees verder:  https://www.nu.nl/binnenland/5984750/opnieuw-drukkere-zomer-op-internationale-trajecten-van-ns.html

Bron: nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!