Aantal elektrische auto’s sinds vorig jaar verdubbeld

Aan het begin van 2019 stond het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland op bijna 45.000 exemplaren, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van kentekenregistraties van de RDW berekend.

Hierdoor steeg tevens het aantal zogeheten stekkerauto’s in Nederland, waartoe ook plug-inhybride (PHEV) voertuigen gerekend worden, met 16 procent naar bijna 139.000 stuks. De vraag naar PHEV’s viel met ongeveer 94.000 exemplaren vorig jaar 3 procent lager uit. Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland groeide vorig jaar het hardst, toen er dankzij het naderende einde van gunstige bijtellingsregels er bijna 23.000 exemplaren bij kwamen. Sinds 1 januari geldt het laagste tarief van 4 procent alleen nog maar tot een bedrag van maximaal 50.000 euro. Over alles daarboven moet 22 procent betaalt worden.

De Tesla Model S is de meest voorkomende volledig elektrische auto in Nederland. Begin dit jaar reden er volgens het CBS ongeveer 12.000 van rond. Het was in 2018 tevens de populairste elektrische auto van het land, gevolgd door de Jaguar I-Pace en de Nissan Leaf. Ruim driekwart van het aantal stekkerauto’s in Nederland wordt zakelijk gereden.

Bron: ANP
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!