Hapag Lloyd in de lift

Rederij Hapag-Lloyd heeft over het eerste kwartaal van het jaar zwarte cijfers geschreven. De Duitse containerreus profiteerde van hogere transportvolumes en verbeterde vrachtprijzen. Verder speelden ook gunstige wisselkoerseffecten het bedrijf in de kaart.

Onder de streep resteerde na de eerste drie maanden van 2019 een bedrag van 96 miljoen euro, waar na het eerste kwartaal van vorig jaar nog een min van 34 miljoen euro werd geboekt. Het operationeel resultaat (ebit) kwam uit op 489 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 216 miljoen euro. De omzet steeg op jaarbasis met 17 procent tot 3,1 miljard euro. De transportvolumes stegen met 2 procent. Wel vielen bunkerprijzen, de kosten van scheepsbrandstof, hoger uit. Topman Rolf Habben Jansen zegt voorzichtig optimistisch te zijn over de prestaties dit jaar ondanks de mindere vooruitzichten voor de wereldeconomie en de stijgende brandstofkosten. 

Bron: Telegraaf/ANP Producties
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!