Landbouwproducten en vliegtuigen uit EU op de korrel genomen door EU

De Verenigde Staten (VS) gaan Europese importgoederen voor $7,5 mrd per jaar extra belasten. Washington neemt vooral landbouwproducten op de korrel. Daarvoor gaat een importheffing van 25% gelden. Met name kaas en varkensvlees, ook uit Nederland, worden daardoor getroffen.

Dat blijkt uit een gedetailleerde lijst van heffingen die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdag laat publiceerde. De heffingen moeten op 18 oktober ingaan. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) moet de lijst nog goedkeuren, maar dat is volgens de Amerikanen niet meer dan een formaliteit.

Toestemming van WTO
De VS hebben van de WTO toestemming gekregen om maatregelen te nemen voor $7,5 mrd (€6,9 mrd). Washington mag op deze manier de schade compenseren die de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing BA$367,36-2,02% heeft opgelopen door de onrechtmatige staatssteun voor de Europese concurrent Airbus EAD€114,40-1,94% .

‘Gedurende jaren heeft Europa enorme subsidies aan Airbus gegeven die de Amerikaanse luchtvaartindustrie en haar werknemers ernstige schade hebben toegebracht’, zei Lighthizer in een reactie. De handelsvertegenwoordiger gaat er van uit dat Brussel en Washington snel om tafel gaan om te praten over een oplossing.

Lees verder: https://fd.nl/economie-politiek/1318899/vs-gaan-europese-landbouwproducten-belasten#

Bron: FD.nl
Foto: Pixabay

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!