‘Wereldprimeur’ Boskalis met reparatie gigantisch cruiseschip

Een ‘wereldprimeur’ noemt de Papendrechtse berger en maritiem dienstverlener Boskalis hun nieuwe klus. Het bedrijf mag een enorm cruiseschip laden en naar een werf op de Bahama’s brengen.
Het schip Carnival Vista is driehonderd meter lang en biedt plaats aan bijna vierduizend passagiers. Het gigantische vaartuig kampt met technische problemen voor de kust van de Bahama’s en moet daardoor een reparatie ondergaan in een droogdok. 

Voor het laden van het cruiseschip wordt het grootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld gebruikt. Het dek van dat schip zakt tot onder het water. Het cruiseschip wordt vervolgens op dit dek gesleept, waarna het dek van het zware-ladingschip weer omhoog komt en zo het cruiseschip boven water kan vervoeren.

Boskalis begint vrijdag 12 juli aan de klus. De reparatie zal naar verwachting een maand duren. Het is niet bekend wat dit oplevert voor het Papendrechtse bedrijf.

Bron: Rijnmond.nl
Foto: pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!