MKB in Nederland duurder uit bij banklening, dan de rest van Europa

Nederlandse mkb’ers hebben een kleinere kans om gefinancierd te worden door banken dan mkb-bedrijven in de rest van de eurozone, meldt Het Financiële Dagblad dinsdag op basis van onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).

Ook moeten kleine en middelgrote ondernemingen vaak een hogere rente betalen vergeleken met bedrijven van dezelfde grootte in de rest van het eurogebied.

Zo betaalt een Nederlandse ondernemer van een mkb-bedrijf voor een lening van 1 miljoen euro met een looptijd van een tot vijf jaar een rente van 2,3 procent. In Italië ligt dit percentage op slechts 1,4 procent, merkt de zakenkrant op. Het verschil zou te maken kunnen hebben met de marktmacht van banken, zegt een onderzoeker van het CPB. Daar is echter geen hard bewijs voor.

In Nederland worden relatief veel kredietaanvragen door banken afgewezen, maar mkb’ers vragen zelf ook minder krediet aan.

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!