Wereldbank verlaagt groeiverwachting wereldeconomie

De Wereldbank verlaagt de groeiverwachting voor de wereldeconomie voor dit jaar van 2,9 procent naar 2,6 procent. De verwachting voor 2020 werd verlaagd van 2,8 procent naar 2,7 procent.

Wereldwijd hebben landen last van de handelsbeperkingen die worden opgeworpen. De Wereldbank heeft de verwachte groei voor de wereldhandel voor dit jaar dan ook verlaagd van 3,6 procent naar 2,6 procent. Vooral de economische groei in de eurozone zal laag blijven, denkt de Wereldbank. Eurolanden hebben last van lager dan verwachte investeringen en export. De Verenigde Staten groeit zoals het nu lijkt dit jaar nog met 2,5 procent, maar dit zal naar verwachting afnemen naar 1,7 procent in 2020.

Ceyla Pazarbasioglu van de Wereldbank merkt op dat vooral de armere landen het meeste last hebben van de groeivertraging. “Alleen als ze op een sneller groeitraject kunnen komen, is het doel van het verlagen van extreme armoede onder de 3 procent tegen 2030 nog haalbaar.”

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!