Raad jij wat de meest milieuvriendelijke brandstof is van dit moment?

Elektrische auto’s, maar ook auto’s op benzine, diesel en LPG leggen het qua milieubelasting op dit moment allemaal af tegen auto’s die op aardgas rijden. Dat heeft de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB, laten uitrekenen.
Uit de studie, uitgevoerd door het Duitse Joanneum Research, blijkt dat auto’s op aardgas (ook wel CNG, oftewel Compressed Natural Gas genoemd) op dit moment gedurende hun gehele levenscyclus de minste CO2-uitstoot genereren. Wanneer rekening wordt gehouden met alle relevante energiekosten over de gehele levenscyclus van het voertuig verslaan ze auto’s op benzine, diesel en zelfs elektrische auto’s.

De onderzoekers gaan daarbij uit van de huidige elektriciteitsmix, waarbij stroom voor een deel wordt opgewekt door kolencentrales. Wanneer auto’s met 100 procent duurzame elektriciteit kunnen worden opgeladen, is de elektrische auto aanzienlijk schoner dan alle andere vormen van aandrijving, volgens de Duitse krant Handelsblatt.

Lees verder https://www.ad.nl/auto/je-raadt-nooit-welke-brandstof-op-dit-moment-het-meest-milieuvriendelijk-is~a9d78ac7a/

Tekst: AD.nl 
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!