Rotterdamse haven start met test 5G netwerk

In de Rotterdamse haven hebben KPN, Shell en enkele andere bedrijven voor het eerst met 5G-technologie getest.

Dankzij de nieuwe en snellere mobiele verbindingen kunnen heel wat industriële processen beter worden geregeld. Bij de raffinaderij van Shell in Pernis wordt bijvoorbeeld gekeken naar het gebruik van 5G voor het preventief onderhoud van circa 160.000 kilometer aan leidingen.

De tests in de Rotterdamse haven zijn onderdeel van een breder onderzoeksprogramma naar het gebruik van 5G. De nieuwste generatie mobiele netwerken wordt ook in de praktijk op het vlak van landbouw, stedelijke voorzieningen en verkeer getest.

 
In Amsterdam-Zuidoost wordt bijvoorbeeld tijdens evenementen rondom de Johan Cruijff ArenA getest. In Drenthe worden oplossingen voor landbouw met drones en in Noord-Brabant verkeersinnovaties met verbonden auto’s uitgeprobeerd. Zo kunnen die auto’s hun positie en remgedrag aan elkaar doorgeven, om zo onder meer files te voorkomen en veiliger te rijden als zelfrijdende auto’s op termijn klaar voor gebruik zijn.

5G belooft vele malen sneller te worden dan 4G. Hoe groot de snelheidsverhoging in de praktijk is, moet nog blijken. Tijdens tests van providers zijn echter al 5G-snelheden gehaald die honderd keer hoger lagen dan die van huidige Nederlandse 4G-netwerken, die een snelheid van zo’n 150 megabit behalen.

Bron: ANP/Nu.nl

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!