Logistiek in China komt weer langzaam op gang

Het coronavirus heeft geleid tot een forse terugval in zee- en luchtvaartverbindingen met China. Ook is het de vraag welke maatregelen Europese regeringen gaan nemen nu ook hier het virus is vastgesteld.

Toch zijn er volgens verladersorganisatie Evo-fenedex signalen dat de logistieke verbindingen met het Aziatische land weer langzaam op gang komen. ‘Het is nog te vroeg om te spreken van een herstel, aangezien Chinese terminals en loodsen nog steeds verstopt zijn en personeel nog niet volledig inzetbaar is. Ook is er nog een tekort aan chauffeurs.’.

Zo zijn de terminals in Shanghai volgelopen en is er weinig ruimte meer voor extra containers. Om dat probleem te ondervangen, worden containers vanaf de vrachtauto rechtstreeks aan boord geplaatst of vanaf het schip op de vrachtauto gezet. Andere havens in de Chinese regio’s zouden dat ook overwegen. Meer weten over dit onderwerp? Lees verder via: https://www.nieuwsbladtransport.nl/logistiek/2020/02/26/logistiek-in-china-komt-weer-langzaam-op-gang/?utm_source=ntemail&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=ntemail

Bron tekst: Nieuwsbladtransport.nl
Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!