Waar in Nederland is het vinden en houden van een baan het moeilijkst?

Starters op de arbeidsmarkt hebben in de regio’s aan de noordelijke, oostelijke en zuidelijke randen van Nederland minder kans op het vinden en behouden van werk in vergelijking met de rest van het land. Datzelfde geldt voor voormalige werklozen uit dezelfde regio’s, meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) woensdag. In de Randstad en de zogenoemde intermediaire zone, zoals het PBL delen van Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant noemt, is de kans op het vinden en behouden van een baan 4 procent groter dan aan de genoemde randen van Nederland.

In het noorden, oosten, Zeeland en Limburg beperken regionale omstandigheden de kansen van starters en voormalige werklozen op de arbeidsmarkt. Zo zijn hier minder bereikbare banen en heerst er meer werkloosheid.

Lees verder: https://www.nu.nl/werk/6009275/werk-vinden-en-houden-in-regios-aan-de-rand-van-nederland-blijkt-lastiger.html

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!