Heb jij liever een man of vrouw als leidinggevende?

De voorkeur voor mannelijke leidinggevenden bestaat nog steeds, meldt IT-detacheerder PEAK-IT woensdag op basis van onderzoek uitgevoerd door PanelWizard. Hoewel de meerderheid afwijzend antwoordt, zegt maar liefst 20,4 procent van de mannen nog altijd ja op de stelling “Ik zie liever een man dan een vrouw op een leidinggevende functie”. Bij vrouwen is dit 9,6 procent.
In totaal werden ruim duizend leidinggevenden uit organisaties met meer dan 26 medewerkers ondervraagd.
Onder laagopgeleide medewerkers blijkt de voorkeur voor een man op een leidinggevende positie groter dan onder hoogopgeleide werknemers, met respectievelijk 18,9 en 13,8 procent.
 
Ook blijkt dat liefst 12 procent van de managers eerder voor een minder gekwalificeerde man kiest dan voor een beter gekwalificeerde vrouw met een kinderwens. Als zowel een mannelijke als een vrouwelijke kandidaat kinderen heeft en even gekwalificeerd is, gaat de voorkeur van 25 procent van de leidinggevenden toch uit naar de man tegenover 7 procent voor de vrouw.

Lees verder: https://www.nu.nl/werk/6009031/een-op-de-vijf-mannen-heeft-liever-geen-vrouw-als-leidinggevende.html

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!