Winst voor Cosco i.p.v. verlies in tweede helft 2019

Cosco Shipping wist zijn resultaten te verbeteren in de eerste jaarhelft. Vorig jaar kwam de rederij nog uit op een verlies van zo’n 30 miljoen euro. Dit jaar wisten de Chinezen dat om te draaien naar een plus van 187 miljoen euro. Ook de omzet ging omhoog. De overname van OOCL was een belangrijke pijler onder de verbeterde resultaten.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die Cosco onlangs publiceerde. Net als de meeste andere container carriers kon ook het Chinese bedrijf een beter resultaat in de boeken zetten dan in de eerste helft van vorig jaar, toen brandstofkosten en overcapaciteit de winstgevendheid van rederijen zwaar onder druk zette.

Het afgelopen halfjaar was voor de grote carriers beduidend positiever. Onder meer Maersk, Hapag-Lloyd, ONE en Evergreen deden het stukken beter. Dat geldt dus ook voor Cosco. Opvallend is echter dat twee derde van de winst afkomstig is van het veel kleinere OOCL: 126 van de 187 miljoen euro onder de streep kwam van de overgenomen rederij uit Hongkong.

Lees verder : https://www.nieuwsbladtransport.nl/scheepvaart/2019/09/02/cosco-van-verlies-naar-winst-in-eerste-helft-2019/

Bron: Nieuwsbladtransport.nl
Foto: Pixabay
Tekst: Ton van Gurp

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!