Het blijkt toch haalbaar te zijn om bij een zwaar beroep na 45 jaar werken met pensioen te gaan.

Mensen met een zwaar beroep na 45 jaar met pensioen laten gaan is haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt uit een studie van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). Volgens het onderzoeksinstituut zou dat zo’n 700 miljoen per jaar extra kosten.
Tot nu toe is er voor zware beroepen niets geregeld terwijl er in het nieuwe pensioenakkoord wel is afgesproken dat mensen met een zwaar beroep na 45 jaar werken met pensioen mogen. Een lijst opstellen met zware beroepen – één van de hete hangijzers – is volgens de onderzoekers best mogelijk. Diverse landen, waaronder Finland en Oostenrijk, hebben al zo’n lijst. Dus moet het ook in Nederland mogelijk zijn.

Om te bepalen wat precies ‘een zwaar beroep’ is kan bijvoorbeeld worden gekeken naar hoeveel werknemers er uitvallen. In de bouw haalt de helft van de 55-plussers het pensioen niet en raakt arbeidsongeschikt. Ook de zorg, vervoer, industrie en landbouw en visserij kennen een hoge werkbelasting en veel uitval.

lees meer: https://www.ad.nl/ad-werkt/bij-een-zwaar-beroep-met-pensioen-na-45-jaar-het-is-haalbaar~ad05a5bb/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!