Salaris Nederlander stijgt minder hard dan dat van andere europeanen

Nederlandse loongroei loopt achter in Europa. Nederlandse werknemers lijken er bekaaid van af te komen. Hun salarissen stegen in het tweede kwartaal van dit jaar minder hard dan die van de meeste andere Europeanen.
Sinds begin 2016 waren er maar drie kwartalen waarin de loongroei in Nederland boven het Europees gemiddelde lag, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. In het laatste kwartaal daalde de groei van de lonen in Nederland ook nog eens in vergelijking met de vorige kwartalen.

De cijfers van Eurostat betreffen de kwartaalmutatie van de gemiddelde loonkosten per uur. In Nederland groeiden de lonen in het tweede kwartaal met 1,8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. In de hele Europese Unie groeiden de lonen met gemiddeld 3,1%. Vooral in Oost-Europa stegen de salarissen sterk, in sommige landen met meer dan 10% op jaarbasis.

Lees verder….   https://fd.nl/economie-politiek/1316922/nederlandse-loongroei-loopt-achter-in-Europa

Bron: FD.nl
Foto: Pixabay 

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!