Hoe werk je al die mails weg zonder stress?

Je bent na de drukke feestdagen eindelijk uitgeslapen, de nieuwjaarskater is uit je systeem, misschien ben je zelfs het nieuwe jaar begonnen met een detox of balansdag. Alle reden dus om met frisse energie het nieuwe werkjaar te beginnen. Maar nadat je de collega’s een gelukkig nieuwjaar hebt gewenst en achter je computer hebt plaatsgenomen slaat de schrik je om het hart: je mailbox heeft géén vakantie gehad. Je staat oog in oog met 193 nieuwe berichten. Paniek! Chaos!
Haal rustig adem, want een volle inbox is geen reden om te hyperventileren. Houd het volgende stappenplan aan:
Het hoeft niet allemaal in één keer. Plan nu een uur voor het grove werk en een paar momenten later in je week voor de moeilijkere mails. Jij hebt er niet voor gekozen om te worden gemaild en niemand zal er een probleem van maken wanneer je er na je vakantie iets langer over doet om te antwoorden. Bovendien hebben problemen de neiging zichzelf op te lossen als je niet meteen antwoordt.

Begin niet in het wilde weg te antwoorden, maar scan eerst de binnengekomen berichten. Ga dan puinruimen. Delete als kerstgroet vermomde reclameboodschappen, verwijder mails waarbij je ten onrechte in de cc bent gezet, markeer de berichten over issues die inmiddels zijn opgelost als ‘gelezen’. Dikke kans dat het getal tussen de haakjes daarmee al flink slinkt.

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/inbox-stampvol-zo-werk-je-al-die-mails-weg-zonder-stress~abe7cb15/

Bron: AD.nl
Foto : Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!