Leren in de praktijk werkt het best!

‘Goh, je bent best wel slim. Waarom zit je niet op de universiteit?’ Als die vraag – waarschijnlijk goed bedoeld – aan Benite de Heer (22) wordt gesteld, weet ze dat er nog een wereld te winnen is. Want los van het feit dat je kunt twisten over de vraag of een hbo of universiteit ‘hoger’ of ‘beter’ is dan het mbo, ga je vooral voorbij aan de kracht van het mbo, vindt Benite. Een collega-student stelde eerder al dat mbo staat voor ‘Mega Belangrijk Onderwijs’ en dat kan Benite alleen maar beamen.

,,Ik vind het vooral heel erg jammer als mensen een verkeerd beeld van het mbo hebben. Het mbo is heel divers. En ja, natuurlijk zitten daar slimme studenten, met heel verschillende capaciteiten. Op het mbo word je theoretisch én praktisch opgeleid en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Niet voor niks willen veel bedrijven juist dolgraag mbo’ers aannemen: het zijn goed opgeleide, flexibele aanpakkers die weten wat er in de samenleving gebeurt.’’

Lees meer: https://www.ad.nl/home/mbo-ambassadeur-benite-de-heer-leren-in-de-praktijk-werkt-het-best~adb8bcf4/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!